iindex>oversigt
         
til index erindringer.

Ungdoms beretning fra Randi Møller.

Ungdomserindringer.

Da jeg var 19 år søgte jeg ind på Tekstil fabrikken her i Aalborg.
Hvor jeg kom i lære i 7 uger som væverske.
Jeg var samtidig damefrisør, og gik ud og friserede og klippede private om aftenen. Det var ikke maget man kunne få for dette arbejde. Jeg tog 75 øre for en kipning og en jernkrølning.

Carlo arbejde som valsemager på Tekstilfabrikken, han var god nok udlært bager/konditor men der var ingen arbejde at få som dette.
Da jeg så havde været der godt et år var der jubilæum i fagforeningen, denne fest blev holdt i Kildepauliongen, med spisning og dans.

Der traf jeg Carlo første gang, vi dansede sammen hele aftenden, der lærte vi så hinanden.
Carlo begyndte at at følge mig hjem fra arbejde, jeg arbejde i
2 skift, daghold fra kl. 06.00 til 12.00 og aften holde fra
kl. 14.00 til 22.
Carlo fulgte mig hjem på den måde at han stod udenfor Tekstilen iført løbetøj og løbesko, så gik turen til Vejgård, jeg på cykkel, Carlo løb bagefter, når vi så kom til Vondsyldsgade 28 fortsatte Carlo, vinkende farvel, han brugte det som træning.
Da vi så kendte hinanden beder, blev vi enige om at lægge hvores lønninger sammen, jeg fik 2 ca. 2 kr til lomme penge, og de fælles penge brugte vi til at betale de samlede udgifter med.
På den måde begyndte vi at få vores fælles hjem.

Stue og soveværelse købte vi i Vrå hos et snedker firma, der havde lavet 12 stuer af den slags som vi valgte.

For at være sikker på at det var et godt køb fik vi et stykke bordplade på 40x40 cm med hjem som min far der var snedker skulle vurdere. Vi fik så en lejlighed i Rysgade, jeg tror det var i nr. 82 stuen, ejendommen var en hjørneejendom.
Ejendommen var lige blevet opført, så der var en del fejl, eks. vandet løb ned af væggene og fernisen på gulvet var ikke afhærdet, når man gik på gulven hængte skoene fast så der blev mærker, jeg skurede gulvene hver dag.

Vi boede i Rysgade i et år så flyttede vi til Herluftrollesgade nr. 4 1 sal tv.

Randi Møller.